Oradan da Salıpazarı İlçesine geçilmektedir. İlçeye ulaşım yaklaşık 1,5 saattir. Salıpazarı’nda yarım saat kahvaltı molası verilir. Molanın ardından araç ile yaklaşık 45 dakika daha yürüyüşün yapılacağı bölgeye gidilmektedir.
Yürüyüş, ekibin genel temposu düşünüldüğünde, yaklaşık 2 saat sürmektedir. Parkur sağlı sollu yeşilliklerin olduğu patikalar kullanılarak tamamlanacak ve yürüyüşün ilk kısmının sonunda kamp alanına varılacak ve yemek yenildikten sonra kale istikametine doğru yürünerek kale etrafında yürüyüş yapılmaktadır. Yürüyüş için, bir litre kadar su, kuru meyve, fındık vs. yanınızda bulundurmanız, sıvı ve elektrolit açısından faydalı olacaktır. Aynı zamanda, rahat bir ayakkabı, yağmur ve rüzgâr geçirmeyen polar ve ya rüzgârlık, yedek kıyafet yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır.
Halk arasında Garfu ya da Gerfu da denilen bu yerin milattan önce 700’lü yıllarda bu çevrede yaşadığı söylenen kadın savaşçılar yani Amazonlara ait olduğu söylenir. Bunun gerçek mi olduğu yoksa sadece bir rivayetten mi ibaret olduğu belli değildir.
Kaynaklara bakıldığında amazonların yaşadığı yer olarak Themiskyra yakınlarında Thermedon çayının kıyısında kurdukları bir yerden bahsedilmektedir. Themiskyra Terme ilçesinin tarihte kullanılan ismidir ve Terme ilçesinin isminin buradan aldığını söylenmektedir. Thermedon Çayı denilen de Terme çayı yani ilçeden geçen çaydır. Cevizli köyü de Konakören köyünün bulunduğu tepenin arka sırtında kurulu ve aşağısından yukarıda bahsettiğimiz Terme Çayının kolu olan dere geçiyor. Garpu kale de Cevizli ile Konakören Köylerinin üzerinde bulunduğu tepede bulunmakta. Her iki tarafından terme Çayının kollarıyla çevrili olması ve çaya uzaklığının fazla olmaması yukarıda bahsettiğimiz tarihi çevrenin Bu civarda olduğunu göstermektedir. Çevrede başka tarihi değere sahip kalıntılar yok ama henüz bu konuda ayrıntılı bir araştırma da olmamış.
Garpu Kalede tarihi kalıntı olarak belirgin çok fazla bir şey yok, aslında isminde olduğu gibi tam bir kaleye de benzememekte. Kalıntı olarak taştan oyma bir kapı var. Kaleye yontma taşlarla çıkılıyor. Kalenin duvara benzer kısımlarında üzeri taşla kapatılmış iki kuyu bulunur. Yukarıda da belirtiğimiz gibi kale gerçek kaleye benzemediği için duvarları örme değil, kayaların yontulmasıyla oluşturulmuştur.